Dagsturer

Sandsøya er et godt utgangspunkt for turer til berømte regionale attraksjoner. Her er bare noen få forslag, mer detaljert informasjon finnes i vår brosjyre i husene.

Runde

Norges største fugleøy er hjem for mer enn 500.000 fugler og ligger i havet utenfor Fosnavåg. Du kan nå øya fra Larsnes, ca. 1 times kjøring.

Vestkapp (ca 79 km, 1,75 timer)

Vestkapp (Stadt) ligger på platået «Kjerringa», som stiger 497 meter over det fryktede Stadthavet. Sjøvegen rundt Vestkapp er beryktet for de farlige brottsjøene og det raskt skiftende været.

Radarstasjonen på Stadt stiger opp som en stor hvit ball på et tårn av naturstein. Med 360 ° panoramautsikt over det åpne havet, snødekte tinder, halvøyer og fjorder, kan du se fra Sunnmørs-kysten i nord til Sunnmørs-Alpene i sør. For å komme til Vestkapp tar du ferge til Åram. På ruten er også den dyrehagen Den Lille Gården på Hakallestranda.

Ålesund (ca 75km 2 timer)

Ålesund regnes som den vakreste byen i Norge. Byen er i dag den byen i Norge som har den mest konsentrerte bebyggelsen av hus i Jugendstil, alle byget etter bybrannen som raserte Ålesund i 1904. Tar du turen til fots opp de 418 trinnene til toppen av Aksla, du vil bli belønnet med en uforglemmelig utsikt over byen. Hvis du ikke vil gå, kan du også kjøre til Aksla med bil.

Atlanterhavsparken i Ålesund er et av de største saltvannsakvariene i Nord-Europa. Du bør ta en titt på fôring av fisk.

Du kommer til Ålesund med ferge fra Hareid til Sulesund. Hvis du bare vil se den gamle byen, kan du parkere på Hareid og ta passasjerfergen som legger til midt i Ålesund sentrum der Hurtigruten ankommer.

Molde (ca 131 km 3,25 timer)

Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) opplever du det berømte Molde-panoramaet med 222 delvis snødekte fjelltopper. Fra sentrum kan du nå Varden på ti minutter med bil eller en time til fots via en fantastisk tursti.

Hvis du er i Molde, er det verdt å fortsette mot Bud, hvor det finnes en bunker fra annen verdenskrig, Ergan Kystford Museum. Utsikten fra toppen av Ford på øygruppen er helt fantastisk.

Geiranger (ca 119 km 3 timer)

Geirangerfjorden er en fjordarm på Sunnmøre og et av de mest besøkte reisemålene i Norge. Fjorden er opå Unesco’s verdensarvliste og er omkranset av majestetiske fjelltopper, ville fossefall og grønn og frodig vegetasjon.

Du kan ta bilfergen fra Hellesylt inn fjorden til Geiranger. Derfra kan du ta National fylkesvei 63 som går til Åndalsnes via Trollstigen.

Trollstigen

Strekningen er 104 km lang. Fra kaféen på observasjonsplatået går Trollstigen ned i 11 hårnålsvinger. For den kombinerte turen må du planlegge en hel dag.

De som foretrekker å kjøre opp hårnålsvingene bør starte turen fra Åndalsnes.